До
месеците на 2019
01.01.2019

Добър ден, а може вечер,
а може утринен разцвет!

Мили мой, Януари, здравей! Липсваше ми най-много от всички, защото най-отдавна с теб пак си обещавахме промени. И тази година, ти посвещавам това – да поставя своите цели и после да те помня всеки следващ месец. Макар да си казваме най-съкровените тайни в началото на годината, ще те пазя чак до Декември, за да изпълня всяко свое обещание!

А ти, Февруари, нямаш търпение да посееш любовта си навсякъде, нали? И аз те чакам! Да е пак банално, да е пак червено, да се сипят рози, да се носи аромат на скъпи парфюми по улиците на града. Обещавам ти, че за всеки от твоите двадесет и осем изгрева ще подарявам любов на някой. Не защото си месецът на „Свети Валентин“, а защото искам да ти върна цялата любов, която си раздал.

Март, ти идваш по-студен, от колкото те очакваме, а после тихо се отстъпваш на по-топлия Април. На теб искам да обещая, че ще бъда по-често навън. Не ми пречат хладните ти дни, ще се топля от усмивките около мен.

Идваш винаги с настроение, Април! Обичам те точно заради шеговития ти дух, по-светлите дни и празнични усмивки. Искам да ти дам много истина и да ти върна духа, с който си ни зареждал. Затова обещавам да казвам „да“ на всяко предизвикателство, което ми поднесеш! Нека бъде един забавен и разнообразен месец!

Трябва да призная, че си ми от любимите, Май! Няма нещо, което не обичам в теб. Всеки слънчев ден, всяко напомняне за приближаващо лято, всеки дъждовен момент и пътите, в които ни намигаш с настроение. Покрай теб навън всичко се ражда и изглежда по-добре. Затова искам да ти дам още повече природа. Обещавам да посея поне едно дърво и да отгледам поне едно ново растение, което да ти завещая след това.

Ах, ти, топъл Юни! Ти – възможност за път, ти – първи плаж, ти – начало на дълги нощи и ти – аромат на море. Толкова много те обичат всички, че какво повече би могъл да получиш от любовта ни? А какво ще кажеш за писмо? Първото писмо в бутилка ще ти изпратя тази година, за да носиш из вълните си. Дано ти хареса.

Става все по-горещо, все по-лятно и бризът е така желан. Юли, ти винаги ми взимаш сърцето! Тази година ще си го запазя, за да мога да го споделя и с други. Но пък ще ти дам щастието си и обещавам да бъдеш най-усмихнат от всички!

Август, защо винаги толкова бързо минаваш? Времето с теб лети и дните с нощите се сливат. Естествено, че искам да ти дам именно това. Посвещавам ти всяка една минута и обещавам, че ще забравя за технологиите у дома за всичките ти 31 дни.

Знаеш, че си моят месец, нали Септември? Обичам вярата, надеждата и любовта ти. Ти всичко си ми дал и всичко искам да ти обещая.

Октомври и Ноември, състезавате се със своите нюанси – златистите есенни дни и после сребристите оголени клони. На вас цветове обещавам! Не е само лятото за пъстрота. Ще боядисам нещо в нас, ще сменя цвета на косата си, ще създам всяка багра, която на вас ви липсва.

И после пак идваш ти, нали, Декември? Идваш с уюта, със замечтаните лица, с чудесата и надеждата. Идваш и даваш на всеки по нещо – равносметка, любов, щастие, баници с късмети, вино, даваш семейна топлина, снежни картини и рисувани слънца. На теб обещавам, че ще бъда по-добра през цялата година преди да се срещнем. Не защото искам да съм в правилния списък, а защото в края на деня, в края на годината – това е най-важно. Да бъдем по-добри.

А сега е и в моето начало. Бъдете по-добри и вие.

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

За мен

 

За мен

Усмихнато момиче, което вярва в днешния ден, обича да се смее и смее да обича.

Още

Твоето писмо

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This