Мъжете,
които се плашат от силни жени
03.04.2019

Добър ден, а може вечер,
а може утринен разцвет!

Мъжете,
които се плашат от силни жени
03.04.2019


Добър ден, а може вечер,

а може утринен разцвет!

Не мога да се сдържа. Вчера попаднах на видео на един от популярните влогъри, в което мъжът, по своя собствена презумпция силен, отговаря на въпроса „Плашат ли се мъжете от силни жени?“. Също както и от интелигентни и успешни дами.

Усещате ли вече на къде съм се запътила? Можете ли да видите скритата ми усмивка под повдигнатата лява вежда и яростните пръсти по клавиатурата? Силният мъж говори в своето 18-минутно видео за мъжката енергия и качествата, които не подхождат на жена.

Разбира се, че тя трябва да е силна и еманципирана, но това ОТБЛЪСКВА.“
Не е точен цитат, но кавичките подсказват иронията ми, цитирайки го. Досещайте се.

Целеустременост и работни стремежи били присъщи за по-силния пол. Жената трябва да може да готви, да пере и гледа децата вкъщи. Момичета, на първа среща моля ви, не забравяйте да уточните, че отговаряте на тези изисквания, защото шансът иначе да отблъснете момчето отсреща, е голям!

Слушам го, гледам го – момче не по-голямо от мен с пет години, интелигентно, успяло, привлекателно – стои и говори, убеден в твърденията си, че жената не трябва да има прекалено големи кариерни амбиции и да бъде твърде силна.

А аз дори не знаех, че съществува понятието „твърде силна“.

Приблизителен цитат – „Момичета, искайте от момчетата да ви долеят течността за чистачките, искайте да ви се отвори някой буркан. Малките неща карат всеки мъж да се чувства по-силен!

О, БОЖЕ! Не стига, че тъжното твърдение е вече факт – жените са по-силни от повечето мъже, а сега трябва и да се насилваме да бъдем по-слаби, за да могат те да се чувстват по-добре!!!

Извинявайте, момчета, но аз мога сама да си долея течността за чистачки. Мога да си отворя и бурканите вкъщи. И няма да се правя на недостатъчна само за да се убедите вие, че сте силни. Ако това ви плаши или отблъсква, добре, че не сме заедно, защото сигурно щях и да ви се скарам или накажа. Няма, моето момче, няма. Спокойно.

Не ме разбирайте погрешно. Жената трябва да е по-слаба от мъжа. Всяка иска до себе си човек, който ще прави нещата, които тя не може и ще се грижи за нея, но не защото тя не може сама да се грижи за себе си, а защото и на двамата им е по-приятно да го прави той.

Ако жена е по-силна от мъж, той явно просто не е достатъчно. Никое момиче не трябва да сваля камъни от короната си, за да му е по-леко на момчето да я вдигне. Това също е цитат, но нито помня откъде, нито има значение.

Както се казва, за всеки влак си има пътници. Дано моят влак няма проблем с факта, че мога сама да си сменям дори и крушките в банята. Ужас, дано онзи влогър не прочете последното. Сигурно много ще се отблъсне!

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

За мен

 

За мен

Усмихнато момиче, което вярва в днешния ден, обича да се смее и смее да обича.

Още

Твоето писмо

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This