Мъжете,
които се плашат от силни жени
03.04.2019

Добър ден, а може вечер,
а може утринен разцвет!

Мъжете,
които се плашат от силни жени
03.04.2019


Добър ден, а може вечер,

а може утринен разцвет!

Не мога да се сдържа. Вчера попаднах на видео на един от популярните влогъри (модерен бъди, влогър стани), в което мъжът, по своя собствена презумпция силен, отговаря на въпроса „Плашат ли се мъжете от силни жени?“. Също както и от интелигентни и успешни дами.

Усещате ли вече на къде съм се запътила? Можете ли да видите скритата ми усмивка под повдигнатата лява вежда и яростните пръсти по клавиатурата? Силният мъж говори в своето 18-минутно видео за мъжката енергия и качествата, които не подхождат на жена.

Разбира се, че тя трябва да е силна и еманципирана, но това ОТБЛЪСКВА.“
Не е точен цитат, но кавичките подсказват иронията ми, цитирайки го. Досещайте се.

Целеустременост и работни стремежи били присъщи за по-силния пол. Жената трябва да може да готви, да пере и гледа децата вкъщи. Момичета, на първа среща моля ви, не забравяйте да уточните, че отговаряте на тези изисквания, защото шансът иначе да отблъснете момчето отсреща, е голям!

Слушам го, гледам го – момче не по-голямо от мен с пет години, интелигентно, успяло, доста привлекателно – стои и говори, убеден в твърденията си, че жената не трябва да има прекалено големи кариерни амбиции и да бъде твърде силна.

А аз дори не знаех, че съществува понятието „твърде силна“.

Приблизителен цитат – „Момичета, искайте от момчетата да ви сменят течността за чистачките, искайте да ви се отвори някой буркан. Малките неща карат всеки мъж да се чувства по-силен!

О, БОЖЕ! Не стига, че тъжното твърдение е вече факт – жените са по-силни от повечето мъже, а сега трябва и да се насилваме да бъдем по-слаби, за да могат те да се чувстват по-добре!!!

Извинявайте, момчета, но аз мога сама да си сменя течността за чистачки. Мога да си отворя и бурканите вкъщи. И няма да се правя на недостатъчна само за да се убедите вие, че сте силни. Ако това ви плаши или отблъсква, добре, че не сме заедно, защото сигурно щях и да ви се скарам или накажа. Няма, моето момче, няма. Спокойно.

Не ме разбирайте погрешно. Жената трябва да е по-слаба от мъжа. Всяка иска до себе си човек, който ще прави нещата, които тя не може, ще се грижи за нея, но не защото тя не може сама да се грижи за себе си, а защото и на двамата им е по-приятно да го прави той.

Ако жена е по-силна от мъж, той явно просто не е достатъчно. Никое момиче не трябва да сваля камъни от короната си, за да му е по-леко на момчето да я вдигне. Това също е цитат, но нито помня откъде, нито има значение.

Както се казва, за всеки влак си има пътници. (това вече изобщо не е цитат). Дано моят влак няма проблем с факта, че мога сама да си сменям дори и крушките в банята. Ужас, дано онзи влогър не прочете това последното. Сигурно много ще се отблъсне!

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

За мен

 

За мен

Усмихнато момиче, което вярва в днешния ден, обича да се смее и смее да обича.

Още

Твоето писмо

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This