31.12.2019

Добър ден, а може вечер,
а може утринен разцвет!

31.12.2019


Добър ден, а може вечер,
а може утринен разцвет!

Време е за досадния за някои момент, в който си удряме един въздушен шамар, сядаме си на устремеността и се хващаме за каквото там сме решили, че ще наречем своя цел. Преглеждаме 2019 отгоре-отгоре – къде прекрасни моменти, къде сбъднати мечти, къде грешки, раздели, събирания и куп други точки в параграфа. И после е ред на новите – отдолу-отдолу, наляво-надясно, за има няма месец-два напред.

Хайде повече не. Вместо възвишения от 2019 и цели за 2020, какво ще кажете за бележки към себе си?

Последните четири години, всеки януари, си поставях десет цели, които да постигна. Докато последните три съм била стриктна (с една-две незакръглени точки), то през 2019 съм постигнала много повече, отколкото съм очаквала, но пък съм забравила да погледна списъка с простичките – да танцувам в дъжда, да прекарам цяла вечер навън (не в заведение, разбира се) и т.н. Затова днес поглеждайки ги, съм си малко ядосана.

За да има баланс, сега ще си напиша моите десет бележки към себе си и се надявам, че и вие ще се откриете в тях или пък ще седнете да си напишете вашите.

 

 1. Ако ще си поставяш годишни цели, сещай се за тях няколко пъти през годината, а не само в началото й.
 2. Когато стане декември, не оставяй мечтите си за следващата година. Работи над тях независимо кой месец и ден е.
 3. Просто спри да мислиш толкова много. Никога всъщност не ти е помагало да overthink-ваш. (няма друга дума за това, съжалявам)
 4. Социалните мрежи не са дневник. Не споделяй там лична информация или информация, която може да бъде използвана срещу теб. Прави снимки, качвай ги, не следвай установените от фалшиви хора правила за споделяне. Но не прекалявай.
 5. Да си наивна беше сладко като беше тийнейджър. Сега е глупост. Вярвай в хората, но имай едно-две-три наум.
 6. Ако толкова много искаш да вярваш, вярвай в себе си. Мотивирай се, вдъхновявай се и се успокоявай, ако нещо не се случи така, както искаш, вместо да се обвиняваш.
 7. Не си поставяй граници. Всичко може. Всичко става. Всичко е. И всичко зависи от това кой път ще поемеш, за да те отведе там. Ако не си стигнала още, то пътят е друг.
 8. Никога не е късно да го намериш.
 9. Не се срамувай от това колко можеш да обичаш. Или кого. Или какво. Любовта никога не е имала време да пита дали си съгласна с нейните решения. Ако обичаш да правиш нещо, което никой друг не разбира, това е като да обичаш сродната си душа – естествено, че никой друг няма да разбира. Прави това, което обичаш да правиш и обичай хората, които обичаш да обичаш.
 10. Знай кога да сложиш край.

1 Коментар

 1. Ани

  Обещавам

  Отговор

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

За мен

Усмихнато момиче, което вярва в днешния ден, обича да се смее и смее да обича.

Още

Твоето писмо

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This