„До моя брат“
10.10.2019

Добър ден, а може вечер,
а може утринен разцвет!

„До моя брат“
10.10.2019


Добър ден, а може вечер,
а може утринен разцвет!

Брат ми, чети! Чети това, което ти пиша, чети книги, чети статии, чети и вестници. Чети за световноизвестните успели хора и някой ден бъди като тях. Чети „Дон Кихот“ и бъди луд, чети за „Пътят на мирния войн“ и хвани по най-правилната за теб пътека. Чети за любовта и се влюби в живота. Чети, ако искаш и за дневната промяна на петрола – все пак ти решаваш с какво да се занимаваш.

Бъди! Бъди какъвто решиш. Ако някой ти каже, че не можеш да си такъв – прати го на мама. Тя казва, че няма невъзможни неща. Ако пак не ти вярва – прати го на татко 🙂

Пътувай! Знам, че знаеш. И все пак – след като се върнеш от другия край на света, няма да си същият. Напиши името си с усмивка във въздуха на най-далечната страна.

Никога не забравяй, че всяко нещо се случва с причина. Когато паднеш, се изправяш по-силен отпреди. Когато паднеш пак, няма да имаш търпение да станеш, защото знаеш какво те чака. Най-доброто винаги тепърва предстои. Не спирай да го очакваш. Надеждата ще те крепи и когато си долу, и когато си най-горе.

Вярвай! В каквото искаш – в Бог, в себе си, в кумир, в светлината, в справедливостта, в синия цвят или ако искаш вярвай в градината пред блока. Няма значение в какво, но това, в което вярваш винаги ще те води към по-добро. По-добро бъдеще или по-красива градина. Важното е да не спираш да я откриваш навсякъде около теб.

Мечтай. Не на глас или пред нас. Мечтай, когато си легнеш вечер, мечтай, когато ти е скучно или когато си тъжен. Помисли къде искаш да си и си представи, че вече си там. Ако искаш да си на някое място, представи си как се разхождаш, как ти се усмихва случаен минувач, каква музика се чува около теб и какво дори ще кажеш на човека, с когото си.

Кой ще е човекът? Помечтай си. Нарисувай го в съзнанието си така, както искаш. Не мисли кои мечти се сбъдват. Важно е колко развълнуван ще бъдеш за всичко, което те очаква.

И така мога без да спирам. Искам всичко да ти кажа, но накрая винаги си спомням единствения твой скромен съвет – „Имай търпение“ .

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

За мен

Усмихнато момиче, което вярва в днешния ден, обича да се смее и смее да обича.

Още

Твоето писмо

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This