„Всички мъже са еднакви“
19.07.2019

Добър ден, а може вечер,
а може утринен разцвет!

„Всички мъже са еднакви“
19.07.2019


Добър ден, а може вечер,
а може утринен разцвет!

Не до мъжете, до жените е това писмо. До онези, които си мислят, че когато ги наранят имат право да сложат всички под общ знаменател. До онези, които са приели стереотипите за свои мантри, а клишетата са им последното наздраве с приятелка.

За мъжете, които изневеряват.“

И жените, които биха погледнали в телефона на мъжа си, ако имаха тази възможност. И жените, които са казвали „нищо ми няма“. И жените, които са проследявали погледа на мъжа си, докато си мислят, че гледа друга. И жените, на които им е липсвало внимание.

Защо мъжете не казват, че всички жени са еднакви?
И защо никой не казва „хората сме еднакви, когато имаме чувства“?

Разбира се, че всеки има своята индивидуалност и преживява по различен начин, чувства по различен начин и се изразява по… *синоним на различен* начин.

Но когато идва онова чувство в нас, за което всъщност живеем, как се разграничаваме от него? Започваме да чуваме птичките, които пеят в приказките, виждаме дъгите, когато всъщност нито вали, нито има слънце, казваме си „ааа, това ли са тея прословути пеперуди“ и после започва бавната музика на фон във филма ни.

Всичко, което сме си мислили, че няма да бъдем или правим, вече ни се струва оправдано. Готови сме на глупост. Защото.. ъх, любов.

Тогава всички сме еднакви. Всички баналности придобиват смисъл. И едните просто не се различават от другите само заради пола си. Дори грешките си обобщаваме, защото е по-лесно да си обясним действията на другия. Тогава дори не е нужно да лепим епитети. „Мъже“ и „Жени“ е достатъчно.

Мъжете изневеряват? И жените го правят.

Мъжете губят интерес в някакъв момент? Жените също.

Мъжете търсят първо физически контакт? Вече и жените.

 

И все не ми дава мир мисълта… ако всички мъже са еднакви, защо няма по едно от тези прекрасни същества за всяка?

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

За мен

 

За мен

Усмихнато момиче, което вярва в днешния ден, обича да се смее и смее да обича.

Още

Твоето писмо

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This