Не Последното Изпратено Писмо

 

От: „Приятел“
Изпратено на: 05.11.2018

 

Ден – добър! Или пък вечер! А може утро пълно с блян!

Трудно ми е да се сдържа, затова бързам да споделя и своята история. Прекрасно е, че някой се вълнува все още от писането на позабравените вече писма. Ако знаеха всички не написали и не получили бял плик хора, какво вълнение, трепет и емоция са пропуснали! Щастлив съм, защото всичко това е изживяно от мен.

Пазя всички 36 писма адресирани до мен и тези, които са изпратени от мен. Благодарение на тях съхранихме любов и създадохме семейство. И така както разглеждаш старите снимки и с усмивка си спомняш кога, как и къде са снимани, така и препрочитайки писмата изживяваш същото. Помниш в коя стая си го писал, замечтаната усмивка, пеещите птички , жуженето на пчеличките, ромола на рекичката… А ако нещо не помниш – писмото ти разказва точно и подробно.

Дори мечтите си можеш да прочетеш. А колко си щастлив , когато осъзнаеш , че те вече са реалност! Само ако знаеха пощальоните колко очаквани от такива като мен бяха! От прозорец на прозорец, от стая в стая, от време на време до пощенската кутия, защото може все пак да си пропуснал да го мернеш…Нищо общо със звука от полученото съобщение на телефона, нали?

Понякога се налагаше и физическо усилие да положа. Ако майка ми го беше взела преди мен, се усмихваше, питаше ме колко клякания мога да направя преди да си го получа от нея. Нищо общо със звука на месинджър, нали? Да, развитието на технологиите е необходимост и възможност, но ние сме тези, които решаваме до каква степен да бъдем обсебени от тях. Дали искаме да изпъстирим живота си с всичко това, за което пишеш и ти – романтика, докосване с думи, вълнение, очакване, трепет… Всички онези малки неща, които са видими само за нас, но изпълват душата ни и ни правят истински щастливи!

Благодаря ти, че ми даде повод да се замисля за всички тези мили спомени и да си обещая, че писмото, което написах преди три години няма да е последното! А на теб, слънчево момиче, желая богата колекция от писма и успех!

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

За мен

Усмихнато момиче, което вярва в днешния ден, обича да се смее и смее да обича.

Още

Твоето писмо

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This