От една тъжна, но мечтаеща внучка

От: Анонимен
Изпратено на: 09.01.2022

 

„Ед Шийрън има песен „Visting hours“, в която пее за това, че ако има часове за посещение в Рая, то той би се възползвал от тях за да посети любим човек, който е загубил.

Мисля си аз, ако имаше поща до Рая дали щяхме да изпращаме писма до хората, които сме загубили или щяхме да приемаме тази да я наречем „услуга“ като всяка друга даденост да се свържем с любимите ни хора и винаги да я оставяме за „когато имаме време“… Или щяхме да напишем всъщност наистина писмо…

И да, ако имаше поща до Рая бих написала три писма…

Три писма, до моите двама дядовци и до баба…

Три писма, в които да им кажа всичко,което не съм успяла приживе.

Бих им казала, че бих стояла повече време с тях вместо да бързам за филма или за игра с приятелите.

Бих ги попитала повече за тяхната младост.

За техните мечти…

Бих им казала, че ми се искаше да помагам повече в градината и че искам да ме научат да меся и плета.

Бих им казала, че ще слушам многократните им съвети да се обличам по-добре и щях да ги уверявам непрестанно, че съм на топло и нахранена.

Бих им разказала за работата, пътуванията ми, приятелите ми. Бих им прочела от любимите ми книги.

И най-вече бих им казала колко много съжалявам за пропуснатите моменти.

Бих си пожелала свещичките за помен в църквата да намаляват, а не да се увеличават и ако в Рая има обратна поща бих си пожелала да получа поне едно писмо от тях.

Бих ги поканила да идват по-често в съня ми.

И накрая бих ги помолила да пазят единствената ми останала баба, за да можем макар и може би егоистично да успеем да се реваншираме на нея за загубеното време с тях и поне на нея да покажем онова количество любов, което не сме успели да предадем на останалите приживе.

Баба ми често казва, че човек предполага, а Господ разполага и знам, че именно това ми желание е много невъзможно, но щом Ед Шийрън може да си помечтае за часове за посещение в Рая, то вярвам, че аз мога да си помечтая за поща до там.

В крайна сметка мечтите са именно така красиви точно за да можем ако не да ги осъществим то поне да преживеем мислено най-смелите си желания.

И макар писмото ми да е тъжно, посланието ми с него е да мечтаем смело дори и за невъзможното, макар и само в песен,макар и само в писмо.“ 

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

За мен

Усмихнато момиче, което вярва в днешния ден, обича да се смее и смее да обича.

Още

Твоето писмо

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This